سوخت و ساز کربوهیدرات ها و چربیها و تاثیر آن در طبیعت گردی +دانلود ویدیو
پروتئین، کربوهیدرات، چربی، ویتامینها و مواد معدنی و سوخت و ساز کربوهیدرات ها و چربیها همگی
از ملزومات موجود در تغذیه یک طبیعت گرد و کوهنورد میباشند.
در این میان اما یکی از نکات حائز اهمیت میزان اکسیژن و انرژی مصرف شده جهات فرایند
متابولیسم و سوختوساز و تبدیل مواد مغذی به انرژی مورد نیاز یک کوهنورد میباشد.
هرچند چربیها و کربوهیدراتها هر دو از منابع تولید انرژی در ورزشکاران است
اما توجه به نحوه و چگونگی متابولیسم آنها خالی از لطف نیست.
مقایسه سوخت و ساز کربوهیدرات ها و چربیها
کربوهیدراتها دارای یک اتم اکسیژن به ازای یک اتم کربن میباشند و در نتیجه برای متابولیسم
و تجزیه نیاز به یک اتم اکسیژن دارند، در مقابل چربیها در شکل کامل خود، فاقد اتم اکسیژن میباشند
و همین امر موجب میشود که برای متابولیسم و تجزیه نیاز به دو اتم اکسیژن در برابر هر اتم کربن داشته باشند،
در نتیجه طی فعالیتهای شدید بدنی که بدن نیاز به اکسیژن بسیار بیشتری دارد
و بافتها در معرض کمبود اکسیژن میباشند.
در مقیاس و واحد مصرف اکسیژن، شما با مصرف کربوهیدراتها ۲۰% انرژی بیشتری از
مصرف چربیها بدست میآورید؛ یا به عبارتی انرژی و اکسیژن بسیار کمتری جهت فرآیند
متابولیسم کربوهیدراتها در شرایط سخت کوهنوردی در مقایسه با چربیها به هدر میرود.
هر چند همانطور که اشاره شد، کربوهیدراتها و چربیها هر دو از منابع تامین انرژی بدن میباشند.
نتیجه گیری:
• کربوهیدراتها نیاز به اکسیژن کمتری در فعالیت متابولیسم و تبدیل به انرژی مورد نیاز بدن دارند.
• کوهنوردان به شدت درگیر انقباضات ایزومتریک هستند که نیاز به اکسیژن فراوان دارد،
مصرف کمتر اکسیژن در فرایند متالوبولیسم مواد غذایی، اکسیژن بیشتری در اختیار عضلات قرار میدهد.
• کاهش اکسیژنرسانی به عضلات موجب درگیر شدن عضلات در فعالیتهای غیر هوازی
و در نتیجه اسیدیته شدن عضلات و ایجاد خستگی شدید خواهد شد، مصرف کمتر اکسیژن در فرایند متابولیسم
موجب اکسیژنرسانی بیشتر به بافتها و عضلات و دیرتر و کمتر خسته شدن آنها خواهد شد.
ترجمه: پویا سلیمانی
+بیشتر بخوانید:
تغذیه و کوهنوردی در فصول سرد را بهتر بشناسیم+ترجمه فارسی
.
چهارده نکته برای تغذیه در طبیعت و کوهنوردی
.