چرا 29 مهرماه روز کوهنوردی است؟

دیباچه

کوهنورد که باشی…. شکست برایت بی مفهوم خواهد بود…. تو آموزش دیده ای که تلاش کنی، حتی زمانی که امیدی نیست….

توهمیشه درگیر اندیشه و مسیرهای درون وجودت هستی…‌‌ تو پس از هر بار نرسیدن، ناخوداگاه باز تلاش می کنی‌… اگر مسیری به تو فهماند که راهی برای بالا رفتن نیست، راه دیگری پیدا می کنی…..

در کوهنوردی ناامید می شوی، تنها می شوی، خسته می شوی، فرسوده می شوی اما چیزی در وجودت نمی گذارد بپذیری که تمام شده ای….‌ و این پایان راه نیست….. در زندگی هم این گونه باشیم … در ادامه با سلوچ همراه باشید.

تاریخچه تشکیل روز کوهنورد

استان فارس یکی از پیشگامان ورزش کوهنوردی در کشور است،‌ به طوری که در سال ۱۳۱۸ هیئت کوهنوردی فارس به همت تنی چند از علاقه مندان به ورزش کوهنوردی در شهر شیراز تاسیس شد. (روز کوهنورد)

1

در سوم آبان سال ۱۳۵۶ تعداد ۴ نفر از اعضای گروه کوهنوردی زاگرس شیراز جهت اجرای برنامه صعود به قله بل اقلید و بازدید از غار ضحاک ارسنجان، شیراز را به قصد اقلید ترک کردند. در هنگام مراجعت از غار، آقای مجید رضازاده در یک شیب تند سنگی از ارتفاع ۱۵ متری سقوط کرد و به علت شدت جراحات و خونریزی مغزی دار فانی را وداع گفت.

پس از فوت مجید رضازاده، دوستان همنوردش همه ساله در اولین جمعه آبان ماه جهت گرامیداشت یاد و خاطره اش در یکی از مناطق کوهستانی مورد علاقه آن زنده یاد دور هم جمع شده و پس از قرائت فاتحه و دادن نذری و همچنین گرد آمدن بر سر خاک آن مرحوم یاد و خاطره او را گرامی می دارند. (روز کوهنورد)

این حرکت نیکو و انسانی مورد حمایت جامعه کوهنوردی فارس از جمله رئیس هیئت کوهنوردی آن زمان، آقای رسول عارف قرار گرفت. تا اینکه در سال ۱۳۶۱ به همت آقای رسول عارف و دوستان آن مرحوم اولین جمعه آبان ماه هر سال به عنوان روز کوهنورد فارس، رسما به کلیه گروه های کوهنوردی استان ابلاغ گردید. از آن به بعد نیز این گردهمایی همه ساله به همت گروه های کوهنوردی استان در یکی از مناطق کوهستانی اطراف شیراز برگزار می شود. (روز کوهنورد)

 

3

صعود قلم

در همین راستا؛ گروهی از وبلاگ نویسان کوهنورد که هر سال صعودی را تحت عنوان صعود قلم برگزار می کنند نیز در سال ۹۰ نظرسنجی ای راه انداختند تحت عنوان “اولین نظرسنجی روز کوهنورد”. در ابتدای این نظرسنجی چنین آمده بود: “پیرو صحبت های صورت گرفته در حین برنامه اجرا شده اخیر صعود قلم، مبنی بر انتخاب روزی به عنوان روز کوهنورد و پیشنهاد این روز به مراجع ذیصلاح خواهشمند است تمامی دوستان اهل قلم (اعم از شرکت کنندگان در صعود و همچنین دیگر افراد اهل قلم) نظرات و پیشنهادات خود را در این رابطه اعلام کنند. پس از جمع آوری کلیه نظرات ۳ نظر از بهترین نظرات مجددا به رای عمومی گذاشته خواهد شد و گزینه منتخب جهت هماهنگی های بعدی استفاده خواهد شد.” (روز کوهنورد)

2

 

دیگر پیشنهادات برای انتخاب روز کوهنورد

یکی از پیشنهادات ارائه شده این بود: در تاریخ ۱۵/۱۱/۱۳۸۸ نزدیک به ۲۰ کوهنورد، از شهرهای مختلف با قومیت های متفاوت برای نجات جان چند بهمن زده و حادثه دیده جان خود را در خطر بزرگی قرار دادند و برای نجات آنها شجاعانه شتافتند که این فداکاری سبب نجات جان چند نفر و پرواز روح چند نفر از آنها شد. در این روز، حضور داوطلبانه، عاشقانه و شجاعانه کوهنوردان شهرهای مختلف (بیش از ۱۵۰ کوهنورد) در قالب های انفرادی، تیمی، باشگاهی و حتی صنف فروسگاه های لوازم کوهنوردی و … در اسرع وقت، برای یاری و همدلی با همنوردان شان قابل تقدیر بود که به راستی موثر بود و موجب ایجاد فرهنگ همدلی و هماهنگی در تمام زمینه های خوب و خوش و یا بحران و سختی، در اذهان حاضران و شنوندگان و کوهنوردان شد. (روز کوهنورد)

نام گذاری چنین روزی به نام روز کوهنورد، موجب قوت فرهنگ همنوردی، همدلی، همیاری و فداکاری و … در میان کوهنوردان می شود. با توجه به بازتاب جهانی این روز و حضور طیف وسیعی از تمام فعالان کوه اعم از حرفه ای، آماتور، باشگاهی، گروهی، هیاتی، فدراسیونی، انجمنی، پیشکسوت، مربی، خانم، آقا، وبلاگ نویس، کوهنوردان منفرد، فروشندگان لوازم کوهنوردی، کوهنوردان دانشجو و … جایی برای گله گذاری به دلایل مختلف برای کسی باقی نمی گذارد. امیدوارم از این پیشنهاد، پس از بررسی کامل خودتان حمایت نمایید.

این نظرسنجی با توجه به اختلاف نظر فراوان و عدم همکاری و نبود اراده قوی جمعی در نهایت بدون نتیجه ماند… (روز کوهنورد)

روز کوهنورد

در سال های گذشته تعداد روزهایی که به نام روز کوهنورد نامگذاری شده اند متفاوت بوده اند. به طوری که هر فرد، گروه و استانی، روز خاصی را به عنوان روز کوهنورد اعلام کرده و آن را در شبکه اجتماعی و ارتباطی به اشتراک گذاشته است. اما بیش ترین همگرایی و اتفاق نظر برای تاریخ ۲۹ مهر ماه هر سال به عنوان روز کوهنورد است. به نظر می رسد انتخاب هفته اول آبان ماه به عنوان روز کوهنورد استان فارس در این نامگذاری بی تاثیر نیست. (روز کوهنورد)

به نظر می رسد با توجه به خیل عظیم کوهنوردان و طبیعت گردان، اختصاص یک روز خاص و مشخص و حتی روزی تحت عنوان “روز ملی کوهنورد” به این قشر لازم و ضروری است. در این خصوص مرجع اصلی کوهنوردی کشور یعنی فدراسیون باید دست به چنین انتخابی بزند.

منبع

دلنوشته

نظر شما چیست؟ بنظر شما بهترین انتخاب برای روز کوهنوردی کدام است؟ نظر خود را با ما دیگر سلوچی ها درمیان بگذارید.

2 دیدگاه در “چرا 29 مهرماه روز کوهنوردی است؟

  • Pingback: چرا روز ملی کوهنورد تو تقویم ثبت نشده؟ - تاسیان

  • اکتبر 20, 2021 در11:00 ب.ظ
    پیوندیکتا

    باسلام وعرض ادب خدمت دوستان بزرگوار، بنده کوهنوردحرفه ای نیستم ولی پیشنهاددارم بخاطرهمبستگی باسایرورزشکاران جهان دررشته کوهنوردی، ۲۰آذریا۱۲دسامبرکه مصادف باروزجهانی کوهنوردی است، اعلام بشود. متشکرم

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.