10 نکته برای طبیعت گردی در باران + تماشای ویدئو

فرض کنید که برای سه روز تعطیلات در پیش رو برنامه ریزی کرده اید که به یک کمپینگ ساحلی بروید و یک دفعه یک طوفان از راه می رسد. یا اینکه مجبور می شوید در دامنه های کوه یک شب بارانی را بگذرانید. یا ممکن است بخواهید یک پیمایش بامزه به دره مورد علاقه تان داشته باشید. 10 نکته برای طبیعت گردی در باران

اجازه ندهید بارش باران جلوی شمارا بگیرد.

طبیعت گردی در زمان بارش مداوم باران هم می تواند لذت بخش باشد البته در صورتی که شما در خشک نگه داشتن خود و وسایلتان ماهر باشید.

در اینجا ده نکته اساسی برای برگزاری یک برنامه طبیعت گردی حین بارش مداوم باران را با شما در میان می گذاریم. با سلوچ همراه باشید.

10 نکته برای طبیعت گردی در باران
10 نکته برای طبیعت گردی در باران
اجازه ندهید بارش باران جلوی شمارا بگیرد.

1-بدنتان را با لباس بارانی (ضد آب)بپوشانید.

در زیر پوشش بارانی(مثل پانچو) می توانید  از تی شرت های نخی آستین کوتاه یا آستین بلند استفاده کنید که به شما احساس راحتی بیشتری در مقایسه با پوشش های ضخیم می دهند.

برای لایه دوم بدنبال لباسی باشید که تمام پوست شما را بپوشاند و همزمان به اندازه کافی بزرگ و کشی باشد تا به شما احساس راحتی بیشتری بدهد. بهتر است در سفر های کوتاه با هوای بارانی از شلوار های معمولی کوهنوردی استفاده کنید. چرا که با پوشش تنگ و سخت خود بهتر از شما محافظت می کنند.

راهنمای انتخاب نوع پوشاک کوهنوردی
باسی باشید که تمام پوست شما را بپوشاند و همزمان به اندازه کافی بزرگ و کشی باشد

2-در لباس خود روزنه ای برای تهویه باز بگذرارید

در پیمایش های طولانی در باران لایه بیرونی لباس (پانچو یا لباس ضد آب) کاملا خیس می شود و این باعث می شود که این لایه قابلت تنفس خود را از دست بدهد. اما اگر بتوانید مقداری از زیپ لباس را باز بگذارید یا اینکه فضایی برای تنفس بدنتان ایجاد کنید پیمایش به مراتب راحت تری خواهید داشت.

3-تنها از لباس هایی از جنس پشم یا الیاف مصنوعی استفاده کنید

در هوای خشک بهتر است از لباس هایی با پوشش پر جهت گرم نگه داشتن خود استفاده نمایید اما در محیط های مرطوب پر خاصیت خود را به کلی از دست می دهد. پس راز یک طبیعت گردی لذت بخش در هوای بارانی استفاده از لباس هایی پشمی یا الیاف مصنوعی است.

این پوشش های حتی وقتی رطوبت به درونشان نفوذ کند باز هم خاصیت گرم کنندگی خود را از دست نمی دهند.

راهنمای انتخاب نوع پوشاک کوهنوردی

4-کوله پشتی تان را ضد آب کنید

لازم یه تذکر نیست که شما باید لوازم حساس به آب خود را در پک های ضد آب یا پلاستیک های زیپ کیپ یا پلاستیک زباله جداگانه نگه دارید با این وجود بهتر است است کل کوله پشتی را هم ضد آب کنید.10 نکته برای طبیعت گردی در باران

کوله پشتی های تماما ضد آب کمی دور از انتظار هستند و اگر هم موردی هم پیدا کنید احتمالا بسیار گران قیمت خواهد بود لذا شما می توانید از کوله پشتی های معمولی و البته یک کاور ضد آب استفاده نمایید. 10 نکته برای طبیعت گردی در باران

یادتان باشد که یک کوله پشتی خیس به مراتب سنگین تر می شود.

یادتان باشد که یک کوله پشتی خیس به مراتب سنگین تر می شود.

 

5-تا مجبور نشدید درب کوله پشتی تان را باز نکنید

هربار که شما کاور را کنار می زنید و درب کوله پشتی را باز می کنید باران و رطوبت بیشتری به داخل نفوذ می کند. رطوبت افزایش پیدا می کند و احتمالا تا آخر سفر باعث زحمت شما می شود. برای جلوگیری از این امر تنقلات و مواد غذایی مورد نیاز برای زمان حرکت را در بیرون کوله پشتی و در پوشش ضد آب نگه دارید. می توانید آن را حتی در جیب خود جا بدهید.

6-نقشه راهنما را در یک بسته زیپ کیپ و ضد آب نگه دارید

بیشتر نقشه ها خاصیت ضد آب دارند اما اگر اینگونه نیستند مطمن شوید که نقشه را در یک پوشش پلاستیکی قرار داده اید تا هربار به آن نگاه می کنید آسیبی نبیند.

(مترجم: البته این روز ها استفاده از نقشه های توپوگرافی زیاد مرسوم نیست اکثر طبیعت دوستان از نقشه های ماهواره ای بر روی گوشی همراه یا جی پی اس استفاده می کنند. بنابراین حتما با پوشش های ضد آب دستگاه جی پی اس یا تلفن همراه خود را محافظت نمایید.) 10 نکته برای طبیعت گردی در باران

قله هزار کرمان 4500 متر را بهتر بشناسیم

7-کفش و بوت خود را با گتر ضد آب محافظت نمایید.

حتی می توانید گتر را زیر لایه بیرونی شلوار بپوشید تا بدین ترتیب رطوبت کمتری به درون کفش یا بوت شما نفوذ کند. (شلوار بر روی گتر قرار بگیرد.) این سیستم خیلی خوب کفش هارا در مقابل ورود آب محافظت می کند و همچنین فاصله بین شلوار و بوت را به خوبی می پوشاند.

8- برای پیمایش های طولانی از کفش های ورزشی با قابلیت تنفس استفاده کنید.

واقعیت را بپذیرید. پاهای شما خیس خواهد شد.  حتی اگر سخت ترین کفش های کوهنوردی و گران قیمت ترین بوت ها را بپوشید و از بهترین گتر ها استفاده کنید باز هم نمی توانید از ورود رطوبت درون کفش های خود در یک پیمایش چند روزه و بارش مداوم باران جلوگیری نمایید ، مخصوصا اگر مجبور شوید از گدار رودخانه هم عبور کنید.

توجه کنید که جوراب های مرطوب فقط اندکی بهتر از جوراب های خیس هستند. پس چرا راحت ترین گزینه را انتخاب نکنید: کفش ورزشی10 نکته برای طبیعت گردی در باران

10 نکته برای طبیعت گردی در باران
این کفش ها در فواصل بین بارندگی ها به سرعت خشک می شوند

چرا که آنها به میزان قابل توجهی نرم تر و تنفس پذیرتر از بوت ها هستند. آنها احتمال تاول زدن پا را که در اثر برخورد پوست مرطوب با چرم سخت به وجود می آید را به حداقل می رسانند. همچنین این کفش ها در فواصل بین بارندگی ها به سرعت خشک می شوند به طور قابل ملاحظه ای هم سبکتر و راحتتر روی پا قرار می گیرند.

9-توجه بیشتری برای پیشگیری و مراقبت از تاول ها بخرج دهید

جوراب مرطوب به سرعت چربی طبیعی پوست را از بین می برد که این باعث جذب بیشتر آب می شود.

تاول اندک اندک بزرگ می شود  و احتمال ابلا به تاول در بوت های چرمی سخت بیشتر است.

برای جلوگیری از این پدیده می توانید از کرم های مرطوب کننده استفاده کنید. 10 نکته برای طبیعت گردی در باران

10-کوله پشتی و تجهیزات خیس خود را بیرون از چادر نگه دارید

تجهیزات خیس از قبیل چکمه ها، دستکش ها ، ژاکت ، کلاه ، پوتین ها ،جوراب ها و هر وسیله دیگری باید با پوشش مناسبی نگهداری شوند اما به هیچ عنوان نباید به داخل چادر بیایند.

این توصیه را ملکه ذهنتان کنید.

وسایل خیس درون چادر باعث مرطوب یا خیس شدن کیسه خواب ها می شوند. کیسه خواب مرطوب خاصیت عایق خود را از دست می دهد و شما گرفتار سرما می شوید، ممکن است سفر را به دهانتان زهر کند.

هنگام خرید چادر ضد آب هم باید به سه نکته توجه کنید 10 نکته برای طبیعت گردی در باران

1. تهویه مناسب 

2.استحکام در برابر شرایط بد جوی 

3. فضای اضافی

طبیعت گردی کنید و لذت ببرید حتی در هوای بارانی…

منبع

 

ویدئو جالب از مواجهه با باران ناگهانی حین کوهنوردی

View this post on Instagram

دیروز بعد از ظهر خیلی دلتنگ صعود به کوه دراک(شیراز)بودم و تصمیم گرفتم صعودی انفرادی به این کوه زیبا داشته باشم. با توجه به ابرناکی هوا تجهیزات لازم (پانچو،لباس اضافه و…)را با خودم برداشتم که بعد خیلی به کار آمد. مسیر صعود تا خط الراس را در میان نم نم باران و نوازش های نسیمی خنک طی کردم. در پناهگاه غدیریه آتش مختصری راه انداختم و خودم را به یک فنجان چای دعوت کردم. با توجه به تراکم ابر ها و احتمال بارش و البته تنهایی تصمیم به بازگشت گرفتم و پس از حدود پانزده دقیقه رگبار شدیدی باریدن گرفت که با رعد و برق های درخشانی همراهی می شد. در گوشه ای پناه گرفتم و پانچو (لباس بارانی ضد آب،طوری طراحی شده است که فرد با کوله پشتی را حمایت می کند) را پوشیدم و دل به مسیر دادم. رعد برق ها مرا در برگشت بدرقه می کردند و لحظات هیجان انگیزی را رقم می زدند. جای همه دوستان عزیزم خالی بود. بیست هفت شهریور ماه نود هفت.

A post shared by سید هادی (@seyed_ghorashi) on

نظر شما چیست؟ نظرات و پیشنهادات خود را با ما و دیگر سلوچی ها به اشتراک بگذارید.

بیشتر بخوانید:

راهنمای بسته بندی وسایل کمپینگ در کوله پشتی +ویدئو

راهنمای خرید چادر برای سفر و طبیعت گردی

راهنمای انتخاب نوع پوشاک کوهنوردی

 

چگونه در برف و سرما کمپ بزنیم ؟ +ویدئو

 

سنگنوردی در هوای بارانی

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.