نکات مهم در عکسبرداری از طبیعت

از عناصر سازنده یک تصویر، لحظه، کادربندی، نور، رنگ و کمپوزیسیون یا ترکیب بندی و نقطه دید می باشند(نکات مهم در عکسبرداری از طبیعت). این عناصر بر اساس طبیعت، نوع موضوع و حالت، اهمیت متفاوت پیدا می کنند . عکاسی منظره شامل عکسبرداری از کوه، بیابان، باغ، درختان، آسمان، دریا، تصاویری از حیوانات و در برخی موارد مجموعه شهرها و دهات و حتی کودکان می شود .

(نکات مهم در عکسبرداری از طبیعت)

مزیت های عکاسی از طبیعت

 

۱- تنوع زیاد موضوع های عکسبرداری

۲- وسایل و امکانات کمتری مورد نیاز است.

۳- دارا بودن فرصت و وقت طولانی برای عکسبرداری بر خلاف عکاسی خبری که در یک لحظه صورت می گیرد و نیاز به شانس و تصادف دارد، در این رشته عکاسی به علت گسترده بودن وقت، عکاس می تواند محاسبات فنی و هنری را انجام داده و با فرصت کافی اقدام به عکسبرداری کند.

نکات مهم در عکسبرداری از طبیعت

وسایل مورد نیاز

۱- دوربین عکاسی

۲- فیلتر

۳- نور

۴- سه پایه

دوربین عکاسی

 

دوربین ۳۵ میلیمتری و دوربینهای دیجیتال می توانند وسیله مناسبی برای عکسبرداری باشند، به دلایل زیر :

۱- سهولت در حمل

۲- سرعت عمل

۳- امکان گرفتن تعداد زیادتری عکس

(نکات مهم در عکسبرداری از طبیعت)

به طور کلی به علت اینکه در برابر مناظر و طبیعت اغلب محدودیتی از نظر انتخاب نقطه دید وجود دارد بهتر است از دوربین هایی با عدسی های قابل تعویض استفاده شود . به عنوان مثال استفاده از عدسی های دارای فاصله کانونی متغییر یا عدسی زوم بسیار کارآمد می باشد. یک عدسی زوم با فاصله کانونی ۲۸-۱۳۵ میلیمتری یا یک عدسی باز ۲۸ میلیمتر و یک عدسی تله فوتو ۱۳۵ میلیمتر ضروری می باشد. علاوه بر دوربین با عدسی قابل تعویض، سه پایه از وسایل ضروری به نظر می رسد .

نکات مهم در عکسبرداری از طبیعت

لزوم استفاده از سه پایه

(نکات مهم در عکسبرداری از طبیعت)

۱- برای جلوگیری از لرزش های خفیف هنگام استفاده از لنزهای تله.

۲- زمان استفاده از دیافراگم های خیلی بسته برای ایجاد عمق میدان وضوح بیشتر با سرعتهای پایین شاتر.

۳- بررسی موضوع برای کادربندی مناسب و ایجاد کمپوزیسیون یا ترکیب بندی موضوع.

(نکات مهم در عکسبرداری از طبیعت)

فیلتر

 

فیلترها وسایلی هستند که:

۱- باعث کاهش شدت نور می شوند؛ به این صورت که هر چه فیلتر پررنگ تر باشد، ضریب آن بیشتر است.

۲- در عکاسی سیاه و سفید فیلتر باعث ایجاد کنتراست شده و به مشخص شدن درجات خاکستری کمک می کنند . رنگ قرمز و سبز در طبیعت کاملاً متفاوت هستند اما در عکاسی سیاه و سفید درجه خاکستری آنها تقریباً شبیه به یکدیگر بوده و قابل تمیز نیستند . در این مواقع برای ایجاد کنتراست از فیلتر استفاده می کنند .

(نکات مهم در عکسبرداری از طبیعت)

 

نکات مهم در عکسبرداری از طبیعتنور

درعکاسی از طبیعت نور معین برای عکسبرداری وجود ندارد اما حالتهای مختلفی وجود داردکه به آنها اشاره می کنیم .

اغلب دو نور برای عکاسی در طبیعت وجود دارد:

الف ـ نور روزهای آفتابی

ب ـ نور روزهای ابری مانند مناظری که در باران، برف و مه با رنگی خاکستری گرفته می شود .

نکات مهم در عکسبرداری از طبیعت

 زاویه تابش نور متفاوت می باشد:

۱- نور از روبه رو : نور که از روبه رو بتابد، سایه های پستی ها و بلندیها را از بین می برد که اصطلاحاً به آن «نورپردازی تخت» می گویند . در این حالت تصاویر دوبعدی به نظر می رسند.

۲- نور مایل : به طور کلی نور آفتابی که از زیر ابر نازک بتابد یا نور مایل مناسب ترین نوع نور بوده و به وسیله ایجاد سایه روشن ها احساس عمق و بُعد را القا می کند .

۳- ضد نور : یا اینکه منبع نور پشت موضوع باشد؛ در اینصورت جزئیات قابل دیدن نمی باشد.

(نکات مهم در عکسبرداری از طبیعت)

در مورد میدان وضوح(نکات مهم در عکسبرداری از طبیعت) :

پلانهای نزدیک باید به اندازه کافی واضح باشند، در حالی که پلانهای دور می توانند ناواضح باشند (برای ایجاد عمق و بُعد). بنابراین نباید دوربین را برای بی نهایت تنظیم کرد، چون پلانهای نزدیک خارج از میدان وضوح قرار می گیرند . در این موارد بهتر است ابتدا برای فاصله مناسب دوربین را تنظیم کنید و سپس با بستن دیافراگم، میدان وضوح لازم را به وجود آورید .

O871UW0

پس از مهیا کردن لوازم ضروری عکاسی و تنظیم دوربین، لازم است برای هر موضوعی از نظر هنری مطالعه و بررسی کنید . به علت اینکه در تصاویر طبیعت، عناصر زیادی در یک موضوع وجود دارد، بنابراین از لحاظ ترکیب بندی باید به موارد زیر توجه کنید :

۱- محدود کردن موضوع : پس از انتخاب موضوع اصلی عکاس باید تجزیه و تحلیل کندکه چه عناصری را در عکس وارد کند که موضوع اصلی برتری خود را حفظ کرده و در عین حال هماهنگی و نظمی ایجاد شده باشد. عکس مزبور باید «قطعه ای از طبیعت» باشد و اگر در یک منظره عناصر زیادی جلب توجه می کنند بهتر آن است که چندین عکس با توجه به عناصر مهم آن تهیه شود تا یک عکس شلوغ و بی نظم .

۲- نقطه دید مناسب : سعی کنید نقطه یا زاویه دید طوری باشد که منظره به وضوح قابل دیدن بوده و خطوط و عناصر با ارزش و مناسب با موضوع اصلی به خوبی تأثیر خود را القا کند .

۳- خط افق : معمولاً نباید خط افق در وسط تصویر باشد . مگر آنکه منظوری خاص از این عمل داشته باشیم . این اصل «قاعده کلاسیک کمپوزیسیون» نام دارد به این صورت که :

۱- پرسپکتیو پایین: به این ترتیب که خط افق در ۱/۳ تصویر واقع شود ؛ در مناظری که موضوع اصلی آسمان می باشد .

stock-photo-photographer-take-a-picture-on-a-nature-102291463

توجه به ۸ نکته در عکاسی

حتما نباید که یک دوربین حرفه ای خیلی گران قیمت داشته باشید تا بتوانید عکسهایی خوب و زیبا بگیرید. امروز موبایل های هوشمند شما و یا دوربین های کوچکی که دارید نیز برای گرفتن عکسهای با کیفیت کافی است.

شما هم شاید از آن دسته آدم هایی باشید که عکسهای زیادی می گیرند اما این عکسها همیشه در حافظه دوربین و یا هارد لپ تاپ شان دست نخورده باقی می ماند و هیچ وقت انها را چاپ نمی کنند. اما امسال جور دیگه ای به قضیه نگاه کنید و سعی کنید یاد بگیرید که چطور عکسهای زیبایی بگیرید و آنها را چاپ کنید و از آن برای مرور خاطراتتان در خانه استفاده کنید. (نکات مهم در عکسبرداری از طبیعت)

برای این کار کافی است قبل از آنکه در دوربینتان قاب عکس را ببندید برنامه ریزی کافی بکنید. بعد از آن خواهید دید که یک عالمه عکس خوب خواهید داشت که بتوانید با آن یک کتاب عکس زیبا برای روی میز پذیرایی و یا تابلوهایی زیبا در اتاقتان درست کنید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.